Хаб Логистика обезбедува интегрирани логистички услуги за Црвениот крст

Хаб Логистика обезбедува сеопфатни логистички услуги на Меѓународната Федерација на Црвениот крст (МФЦК) и нејзините членки, Грчкиот Црвен крст, Норвешкиот Црвен крст, Финскиот Црвен крст и Австрискиот Црвен крст.

hellenic-red-cross norwegian-red-cross finnish-red-cross Druck

Во пакетот се вклучени логистика, складирање, национален и меѓународен камионски транспорт како и услуги од видот на изнајмување контејнери, автомобили и камиони.

Товарите се од видот на палети, рефус или товари со преголем обем.

Веќе имаме изведено повеќе од 500 успешни испораки на хуманитарни стоки во бегалските кампови на Идомени, Неа Кавала, Диавата и Кордељо Солун, често под тешки услови и секогаш во рамките на договорениот рок.

Предизвикот со кој што мораше да се соочи нашиот тим е комплицираната природа на хуманитарните операции во кои што имаше постојани промени во планот или транспортираниот волумен или местото на испорака.

Хаб Логистика се оптимизира не само во обезбедување на примените нарачки, туки и во нивна навремена достава и покрај непредвидливите побарувања, времеснки притисок и непознати фактори како што се временските услови или недостапни места на испорака.

hub_logistics_red_cross