Поморски превоз Транспортни документи

Видови на коносмани во поморскиот превоз

Коносмантот-Бил оф Лаидинг (Bill of Lading) е најважниот документ во трговијата во делот на поморскиот превоз. Тоа е еден договор ...

Прочитај повеќе »


Царински

Видови и Постапки на Царинска Контрола

Контејнерските товари (containerization) направија револуција во транспортот овозможувајќи движење на мали количини на стоки, приближување до светски дестинации со редовни ...

Прочитај повеќе »