H Maersk αποκτά τη Hamburg Süd

Η δανέζικη ναυτιλιακή εταιρεία Α.Ρ. Møller-Mærsk ανακοίνωσε την Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, την απόκτηση της Hamburg Süd, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των δύο εταιρειών σε όλο τον κόσμο.

Η Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, Πρόεδρος του A.P. Møller Foundation, εξέφρασε την υπερηφάνειά της που η Hamburg Süd, με τη μεγάλη ιστορία και το αφοσιωμένο προσωπικό, αποτελεί πλέον κομμάτι της εταιρείας.

Από την πλευρά του, ο Ottmar Gast, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Hamburg Süd δήλωσε ότι είναι πάρα πολλά αυτά που μπορούν να επιτευχθούν μέσα από την ανταλλαγή γνώσεων και πρακτικών ανάμεσα στις δύο εταιρείες.

Η Maersk Line είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να αποκτήσει τη Hamburg Süd την 1η Δεκεμβρίου του 2016. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε την 28η Νοεμβρίου 2017, αφού προηγήθηκε η έγκριση από τις Αρχές Ανταγωνισμού από 23 χώρες.

Υπολογίζεται ότι μαζί οι δύο εταιρείες θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν συνέργειες της τάξης των 350–400 εκατ. δολλαρίων το χρόνο, αρχής γενομένης από το 2019.

Πλέον, ο κοινός στόλος των δύο εταιρειών θα αποτελείται από 722 ιδιόκτητα και ναυλωμένα πλοία συνολικής χωρητικότητας 4.15 εκατ. TEU, αριθμός που, σύμφωνα με την Alphaliner, αντιστοιχεί στο 19.3% της παγκόσμιας αγοράς.

Το κόστος απόκτησης της Hamburg Süd έφτασε τα € 3,7 δις.

cosmatos_maersk_hamburg-sud