Ολοκληρώθηκε η πώληση του 67% του ΟΛΘ

Ολοκληρώθηκε και τυπικά σήμερα Παρασκευή, 23/3/2018, η εξαγορά του 67% του ΟΛΘ από την South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT).

Η εταιρεία κατέβαλε το τίμημα των 231,9 εκατομμυρίων ευρώ στο ΤΑΙΠΕΔ την Πέμπτη και το πακέτο των μετοχών θα περάσει αύριο το πρωί μέσω του Χρηματιστηρίου.

Κατόπιν θα ενεργοποιηθούν οι παραιτήσεις των μελών του παρόντος διοικητικού συμβουλίου, οι οποίες έχουν ήδη υποβληθεί, και θα διοριστούν τα νέα μέλη της διοίκησης από τον επενδυτή.

Tο νέο διοικητικό συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε σώμα στη Θεσσαλονίκη με Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Σωτήριο Θεοφάνη και αναπληρωτή τον Boris Wenzel, που είναι ο επικεφαλής μίας εκ των τριών εταίρων του επενδυτικού σχήματος, της θυγατρικής της γαλλικής CMA CGM, Terminal Link. Τα υπόλοιπα επτά μέλη του ΔΣ είναι οι Alexander Mellenthin (DIEP), Arthur Davidian (Belterra), Γιoνγκ Γιου (Terminal Link), Γαβριήλ Ιωάννου, Παναγιώτης Αλευράς, Παναγιώτης Μιχαλόπουλος και Άγγελος Βλάχος(ΤΑΙΠΕΔ).

Υπενθυμίζεται πως η επενδύτρια South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) έχει τρεις μετόχους: το γερμανικό επενδυτικό κεφάλαιο Deutsche Invest Equity Partners (DIEP), το οποίο κατέχει και το 47%, την θυγατρική της γαλλικής ναυτιλιακής τακτικών γραμμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM, Terminal Link, η οποία κατέχει το 33% και την Belterra Investments συμφερόντων Ι. Σαββίδη (20%).

Στην κυρωθείσα από την Βουλή Σύμβαση Παραχώρησης προβλέπεται μεταξύ άλλων υποχρέωση της SEGT για επενδύσεις ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ σε ορίζοντα επταετίας, ενώ έχουν εξασφαλιστεί η πρόσβαση του κοινού σε όλους τους εξαιρούμενους χώρους της πρώτης προβλήτας, καθώς και οι χρήσεις των ειδικά διαμορφωμένων κτιρίων που προβλέπονται για πολιτιστικές χρήσεις. Συνολικά, οι σχετιζόμενες με το λιμάνι επενδύσεις ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 442 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των 180 εκατ. του επενδυτή.

Πηγές: iefimerida.gr – Καθημερινή