Истовар и транспорт на ветерници

Косматос групата неодамна ја заврши разтоварбата, транспортот и приемот во складиште на 12 комплети ветерници. Товарот пристигнал на пристаништето Места на островот Хиос на бродот МВ ЈСП ПОРТО.

Покрај горенаведените услуги, Групацијата Cosmatos договори:
  • HSE туториал за стивидирање на сојузот пред да започне операција
  • Дневни состаноци со сите вклучени лица
  • Обележување на периметарот на зоната на операцијата со безбедносни сигнали и ограничување на пристапот од страна на неовластен персонал
  • Користење на сопствена опрема за испразнување на Космотос група за поддршка на одржување на високи стандарди за безбедност при избегнување на оштетување на каргото (близалки)

Тимот на Козматос проектите одигра активна улога во сите операции за отпуштање за да се осигура дека сите чекори се завршени до целосно задоволство на клиентот.