Информации за пристаништа

Александруполи
 
alexandroupoli
Ширина / Должина: 40.839° / 25.895°

Ново товарно пристаниште кое што е во развој / изградба.
Старото пристаниште нуди 180 метри стојалиште кој може да прими бродеви со нацрти до 6,80 метри. Општи товари и рефус товари се главните товари со кои што ракува.

Read More…

Наплата: Задолжително за сите видови на бродеви со GT 1000 и повеќе
Вода за пиење: Достапно
Точење на гориво: достапно само за камиони
Снабдување со храна/Материјали: Достапно
Елевсис
 
Ширина / Должина: 38.03676° / 23.53047°

Елевсина се наоѓа на Сароникос Залив во југоисточниот дел на копното, на 24 километри од Пиреа.
Пристаништето работи само како товарно пристаниште, нудејќи 300 метри стојалиште со 80 метри ширина во кој можат да се сместат бродеви со нацрти кои се движат 5,50-8,00 метри. Општи товари и старо железо се главните товари со кои ракува.

Read More…

Ираклион
iraklion
Ширина / Должина: 35.3475° / 25.1478°

Пристаниште со 5 стојалишта во вкупна должина од 4000 метри и до 12 метри длабочина. Како истоварно пристаниште има 3 стојалишта што може да послужи за движење на општи или рефус товари (со пумпи и цевки) и контејнери.

Стојалиште број 3 со вкупна должина од 959,00 метри и мах нацрт 8,50 метри
Стојалишта број 4-5 со вкупна должина од 851,00 метри и макс нацрт 12.00 метри.
Стојалиште број 6 со вкупна должина од 380.00 метри и макс нацрт 8,50 метри.

Read More…

Кавала
 
kavala
Ширина / Должина: 36.505415° / 23.041845°

Товарно пристаниште Филипос Б “(Неа Карвали), Северна Грција, 5 км источно од градот Кавала.
Пристаништето Филипос Б ” се наоѓа во северниот дел на Егејското Море и е едно мултифункционално пристаниште со три (3) стојалишта.

Само едно стојалиште за товарање & истоварање на товари.
Read More…

Лаврион
 
lavrio
Ширина / Должина: 37.70966° / 24.062°

Трговско пристаниште со околу 680 метри стојалиште, од кои само 300 метри се достапни секојдневно. Трговското стојалиште прифаќа бродеви со не повеќе од 120-140 метри LOA и мах нацрт на 8,50 метри. Тие најчесто се користат за утовар / истовар на општи товари, контејнери (фидер бродови) и разни видови неопасни рефус товари.
Лемесос
 
limasol
Ширина / Должина: 39.353° / 22.963655°

Пристаништето има вкупно 5 стојалишта со вкупна должина од 2,070 метри.

Северно стојалиште со вкупна должина од 430 метри и макс нацрт 11 метри.
Западно стојалиште со вкупна должина 770 метри и макс нацрт 16 метри.
Источно стојалиште со вкупна должина од 480 метри и макс нацрт 11 метри.
Јужно стојалиште со вкупна должина од 300 метри и макс нацрт 16 метри.

Read More…

Неа Мудења
 
moudania
Ширина / Должина: 40.236955° / 23.281635°

Се наоѓа на Солунскиот залив.
Ова пристаниште функционира како дополнителен дел на Солунското пристаниште. Суви и рефус товари се главните товари кои што ги нуди пристаништето. Должината на стојалиштето е 210 метри и макс нацрт 5,70 метри и 7,50 метри напред назад. Пристаништето може да сервисира до два брода во исто време. Екипажот се менува.

Read More…

Ставрос
 
stavros
Ширина / Должина: 40.668° / 23.7005°

Stavros is located on the Strymonian Gulf.
Пристаништето работи како трговско пристаниште, нудејќи 215 метри стојалиште, со 2 стојалишта, Северниот дел е со должина од 108,00 метри и Јужна должина 107,00 метри. Северниот дел е со капацитет за бродови со должина до 8,00 метри а Јужниот дел до 5,00 метри. За општи товари. Без промена на екипажот.

Read More…

Стилис
 
stylis
Ширина / Должина: 38.90723° / 22.616655°

Стилида или Стилис пристаниште се наоѓа на северната страна на Маљакос Колпос (Залив).
Канал на околу половина милји води во основата на пристаништето. Каналот е одбележан во надворешниот крај со еден пар на лесни пловци кои влегуваат во пристаништето со постојано трепкање. Максимум должина за влез во каналот е 5,80 метри.

Стилида пристаниште има едно главно стојалиште од вкупно должина 200 метри, со мах нацрт 5,80 метри.
Солун
 
thessaloniki
Ширина / Должина: 40.63692° / 22.91859°

Стојалиште за истовар на сурова нафта
Позициониран на 40° 36.9 N – 22° 53.9 E
Макс летен период DWT: 160DWT целосно товарен
Макс ширина (LOA): 340 м
Миним ширина (LOA): 240 м
Макс нацрт: 57 ft (17.53 м)
Бродот треба да бидат опремени со шест (6) жици (без опашки) има дијаметар од 36-40 мм и должина не помалку од 240 метри, поставен на макари.

Стојалиште HELPE за истовар на производи од сурова нафта
Позициониран на 40° 37.8 N – 22° 53.6 E
Макс летен период dwt: 50 KDWT
Макс ширина (LOA): 240 м
Миним ширина (LOA): 170 м
Макс нацрт: 42 ft (12.8 м)
Бродот треба да бидат опремени со две (2) жици (без опашки) и 9 јажиња со дијаметар од 32-36 мм и должина не помалку од 240 метри, поставен на макари.

Read More…

Волос
 
volos
Ширина / Должина: 34.65841° / 33.0271°

Пристаниште Волос се наоѓа на чело на Заливот Пагаситикос на источниот дел од грчкото копно. Тоа е област Енкориџ и се наоѓа на околу 2 километри од влезот на пристаништето. Две стојалишта можат да примат два трговски бродови.

Стојалиште Б
Се наоѓа во средината на пристаништето. Источно со должина од 400 метри и макс нацрт 9,75 метри. Западно со должина од 300 метри и макс нацрт 9.20 метри се користи за крстаречки бродови и кога е слободен се користат за утовар / истовар.

Read More…